Ontmoetingscentrum Boerhoorn doet mee aan de grootste landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Er meldden zich na de oproep voor de actie van het Oranje Fonds al 7 vrijwilligers. Ze gaan op vrijdagochtend 20 maart van 09.00 tot 13.00 uur aan de slag om De Boerhoorn zomerklaar te maken. Een schone en frisse aanblik, dat moet het resultaat zijn.


Meer dan een schoon gebouw
De werkzaamheden zijn divers, van het schoonmaken van de buitenkant van het gebouw en het terras tot het vullen van de tuin met nieuw plantgoed. Het levert meer op dan alleen een schoon gebouw. Het is een gezellige ochtend met elkaar de handen uit de mouwen steken, een moment om nieuwe vrijwilligers te leren kennen en goed voor de bekendheid met het ontmoetingscentrum.


Vrijwilligers onmisbaar
De ochtend wordt begeleid door Stichting Welzijn de Wolden en de initiatiefgroep die dit jaar de toekomst van De Boerhoorn onderzoekt. Het is voor hen beiden klip en klaar. De inzet van vrijwilligers voor het ontmoetingscentrum is erg belangrijk. Daarmee zijn veel activiteiten mogelijk en is het een voorziening die voor veel inwoners wat te bieden heeft. Door de veranderende maatschappelijke voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg, wordt de ontmoetings- en dorpshuisfunctie in de toekomst alleen maar groter. Vrijwilligers zijn dan onmisbaar. Een actie als NLdoet onderstreept dat.


Meehelpen? Wie vrijdagochtend 20 maart nog een paar uurtjes over heeft en wil meehelpen, kan zich aanmelden www.nldoet.nl via of bellen met Hilda Kalter van Welzijn de Wolden, 0528-378686.