Goede start restauratie de Meule van Wassens

In de afgelopen 2 maanden is er een flinke start gemaakt met de restauratie van de molen van Zuidwolde. Na het verwijderen van de kap en het plaatsen van een nooddak eind vorig jaar voert molenmakerij Groot Wesseldijk nu veel van de gespecialiseerde werkzaamheden in hun werkplaats in Lochem uit. Eind februari/begin maart werd ook weer zichtbaar op locatie gewerkt: de kap is verder gedemonteerd en er is een nieuwe zoldervloer in de molen aangebracht. Het hout daarvoor was gezaagd in de koren- en houtzaagmolen in Ruurlo. De komende maand staan werkzaamheden aan het wiekenkruis en de molenas op de planning.

Voor video’s en foto’s van de werkzaamheden, zie www.demeulevanwassens.nl.

Duurzame invulling

Het bestuur is ondertussen bezig om het langetermijnplan, waarmee de molen na de restauratie onderhouden moet gaan worden, invulling te geven. In januari heeft een eerste brainstormbijeenkomst plaatsgevonden waarbij met ondernemers en organisaties in de food-, agrarische en recreatieve sector over een duurzame bestemming van de molen is nagedacht. Ideeën als het realiseren van een winkel of distributiepunt voor streekproducten tot een trouwlocatie of energieopwekkingspunt zullen verder onderzocht worden op haalbaarheid.

Meule van Wassens-tas

Een van de betrokken ondernemers is Jumbo Termeulen die vanaf januari een speciale Meule van Wassens-shopper verkoopt. De opbrengst is geheel voor de stichting. De actie loopt goed, er zijn in korte tijd al veel tassen verkocht. Dat kan het hele jaar doorgaan, want bijbestellen doet Koen Termeulen graag.